aow-header

Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor het Jeugd-tegoed?

 • Kinderen in Rotterdam in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, van wie de ouders een (totaal) inkomen hebben dat niet hoger is dan 110% van het wettelijk sociaal minimum komen in aanmerking voor het Jeugd-tegoed. Als uw kind recht heeft op het Jeugd-tegoed, dan heeft u daarover een brief ontvangen van de gemeente Rotterdam.

 • Het bedrag is voor elk Rotterdams kind in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, van wie de ouders een (totaal) inkomen hebben dat niet hoger is dan 110% van het wettelijk sociaal minimum.

 • Als u geen bericht heeft ontvangen van de gemeente Rotterdam, dan beschikken wij over geen of te weinig gegevens om te bepalen of u in aanmerking komt voor het Jeugd-tegoed.

  Als u denkt wel in aanmerking te komen voor het tegoed, kunt u op de pagina www.rotterdam.nl/jeugdtegoed een aanvraag indienen. Hier vindt u ook de volledige voorwaarden.

 • Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over het Jeugd-tegoed in 2019.

Jeugd-tegoed en Rotterdampas

 • Door een wijziging in de landelijke wetgeving is het niet meer toegestaan om de Kindtoelage die Rotterdammers vroeger kregen rechtstreeks op de rekening te storten. Dit zou tot gevolg hebben gehad dat de Rotterdammers helemaal geen Kindtoelage meer zouden ontvangen.

  Omdat de Gemeente Rotterdam het belangrijk vindt om gezinnen met kinderen met een kleine beurs financieel toch tegemoet te komen, is de regeling Jeugd-tegoed ingevoerd. Deze wordt verstrekt via een tegoed op de Rotterdampas.

 • Nee, u schaft zelf de Rotterdampas aan, het aanschafbedrag krijgt u niet vergoed. Naast het Jeugd-tegoed profiteert u van alle voordelen van de Rotterdampas.

  Met de Rotterdampas doet u meer dan 750 leuke dingen, gratis of met korting. Bezoek bijvoorbeeld gratis een van de Rotterdamse musea en bioscopen of ga voor slechts € 5,- naar diergaarde Blijdorp. Voor alle kortingsacties, zie rotterdampas.nl

 • Het tegoed kun u terugvinden via Mijn Account op www.rotterdampas.nl/account/inloggen

Jeugd-tegoed en Rotterdampas

 • U vindt de meest actuele lijst met deelnemende winkels op www.jeugdtegoed.nl

 • Het Jeugd-tegoed is bestemd voor school- en sportspullen, tablets en laptops, fietsen, kleding, boeken en tijdschriften, fiets- en vervoersartikelen, gezelschapsspellen en speelgoed, hobby-artikelen, thuiszorgproducten, dierenarts en dierenbenodigdheden.

  U kunt (een deel van) het tegoed ook besteden aan Openbaar Vervoer door een abonnement of reissaldo op de OV-chipkaart te laden.

  Het Jeugd-tegoed is bedoeld om kinderen van ouders met een kleine beurs beter in staat te stellen om deel te nemen op school en aan het verenigings- en sportleven. Daarom is het tegoed bestemd voor producten die deze deelname vergroten.

 • Cadeaukaarten en kansspelen, eten en drinken, alcohol en tabak, telefoons en beltegoed, interieur, bed- en badkamerartikelen, reisartikelen en sieraden en horloges

 • De artikelen die zijn gekocht met het tegoed op de Rotterdampas mogen alleen worden geruild voor een of meerdere doelgerichte (soortgelijke) producten. Ruilen kan binnen de retour termijn van de betreffende winkel.

  Is het totaal bedrag van de nieuwe artikelen hoger dan het retourbedrag? Dan kan er worden bijbetaald met het resterende tegoed, pin of cash. Is het totaal bedrag van de nieuwe artikelen lager? Dan kan voor het resterende bedrag nog iets anders worden uitgezocht.

  Aanvullend is bepaald dat een retournering niet tegen contant geld plaatsvindt.

 • Voor cadeau aankopen geldt: De artikelen die zijn gekocht met het tegoed op de Rotterdampas mogen alleen worden geruild voor een of meerdere doelgerichte (soortgelijke) producten. Ruilen kan binnen de retour termijn van de betreffende winkel.

  Is het totaal bedrag van de nieuwe artikelen hoger dan het retourbedrag? Dan kan er worden bijbetaald met het resterende tegoed, pin of cash. Is het totaal bedrag van de nieuwe artikelen lager? Dan kan voor het resterende bedrag nog iets anders uitgezocht worden.

  Aanvullend is bepaald dat een retournering van cadeau aankopen niet tegen contant geld plaatsvindt.

 • Het is toegestaan om een gedeelte van het verschuldigde bedrag met de Rotterdampas te betalen en een ander gedeelte contant en/of met een ander betaalmiddel.

 • Ja, kinderen zijn zelf pashouder en kunnen met hun pas betalen. Ouders of verzorgers mogen ook met de pas van hun kind(eren) betalen.

 • Nee, het tegoed is uitgesloten voor diervoeding. Het tegoed is bij onderstaande wel bestemd voor:

  Dierenartsen

  • Diergeneeskundige behandelingen
  • Dier dieetvoeding (op basis medische indicatie)
  • Medicatie
  Dierenspeciaalzaken
  • Alle non-food artikelen
  • Kleine huisdieren (cavia’s, hamsters, vissen, vogels, etc.)

Jeugd-tegoed en Rotterdampas

 • Het kan altijd gebeuren dat de magneetstrip beschadigd is. Kom even langs in de Rotterdampaswinkel om de pas te laten testen en zo nodig te laten vervangen. Maar controleer eerst of de pas wel actief is. Dit kan via rotterdampas.nl/passtatus

 • Blokkeer de pas dan direct via telefoonnummer 010-498 46 66. Zo voorkomt u dat iemand anders uw tegoed opmaakt. Daarna vraagt u in de Rotterdampaswinkel of via Rotterdampas.nl/bestellen een nieuwe pas aan. Een vervangende pas kost € 2,50. U ontvangt de nieuwe pas binnen vijf werkdagen.

Zomersluiting Dierenartspraktijk Minimax

In de zomerperiode, van 29 juli t/m 15 september, is Dierenartspraktijk Minimax gesloten. Door een tekort aan personeel kunnen zij in deze periode helaas niet de optimale zorg beloven die u van hen gewend bent. Vanaf 16 september staat het team van Dierenartspraktijk Minimax weer voor u klaar. Heeft u al een afspraak gepland bij Minimax Dierenartspraktijk om dieetvoer en/of medicijnen af te halen met uw tegoed? Dan kunt u dit tijdens de zomersluiting doen op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 15.00 - 17.00 uur.